Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2015 12:13 - Апокалипсис сега: друг огромен финансов колапс вече е започнал?
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 884 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Апокалипсис сега: друг огромен финансов колапс вече е започнал? Икономика и финанси - 11.06.2015 

http://www.zahariada.com/

Това премина на 1 октомври и финансовия Армагедон не дойде. Припомнете си най-опитни анализаторът Мартин Армстронг, който точно прогнозира катастрофата на 1987 г., като се използва подобен модел прогнозира, че на 1 октомври ще бъде повратна точка за световните пазари. Някои инвеститори дори са направени по съответната ставка. Въпреки това, че прогнозира глобалната катастрофа е минала покрай нас, добрата новина не свършва. Много от финансовите показатели в света падат, а някои дори смятат, че сривът е все още в ход.

Надпис на изображението: Най-големият риск не е, че "опровергавам" следващия балон, но това геополитиката се преплита с икономиката
image

По това време Джон Мейнард Кейнс е написал, че парите е "мост към бъдещето." Той има предвид, че днешните действия с пари позволяват да се оцени идеи за бъдещата ситуация. Фактът, че от глобалната криза от 2008 г., обемът на кредитите нараства по-бързо от икономиката, може да се счита за разумна, само ако ние очакваме значително увеличаване на богатството в бъдеще.Нека да направи оценка на изложените мотиви. Първо, тя е непоносим дълг. От 2007 г. насам блока на световната дълг се увеличи с 57 трилиона долара, с годишен темп на прираст от 5.3%, което е значително по-висок, отколкото за БВП. За да се удвои дългът на така наречените развиващи се икономики, докато в развитите страни увеличението е малко повече от една трета.

Това лято, на Банката за международни разплащания (BIS) отбеляза, че някои големи страни е имало рязко увеличение на съотношението на дълга към БВП, по-висока от историческата норма на сериозно. В Бразилия, както и в Китай и други азиатски страни, дълг на частния сектор се е увеличил толкова бързо, че системата, разработена от БМР предупреждаващи за риска, на се задейства аларма. В две трети от случаите в рамките на три години след подобни предупреждения последвани основна банкова криза.

Основната причина за прекомерния дълг на $ 12000000000000 са "дробовете" на пари от централните банки от 2009 г. насам, в съчетание с почти нулеви лихвени проценти. Когато реалната цена на пари е близо до нула, хората са склонни да се направи, и да започне по-късно да се притеснявате за последствията.

На следващо място, нека да погледнем цената на материални активи. Първо в средата на 2014 г. се срина масло, което е спад от $ 110 за барел до 49 в момента, въпреки известно възстановяване в междинния. Тя бе последвана от други стоки. През 2011 г., мед е на стойност $ 4,50 за паунд, но през септември миналата година от тази сума е само половината. Инфлацията в страните от "Big седморка" е в близост до нулево ниво, както и заплахата от дефлация преследва южната част на еврозоната. В допълнение, според оценките на холандски експерти, от декември миналата година значително се намалява обемът на световната търговия.

При такива обстоятелства, единственият сценарий, в който нарастващите заеми на вала може да се оправдаят, е процъфтяващ производителност. Но Китай - двигателят на глобалното икономическо възстановяване след 2009 г. - се забавя значително. Япония преразгледа своите прогнози за растеж надолу, въпреки масивната програма печатане на пари. Еврозоната е в застой. В САЩ, растежът се възстанови от под лошо влияние на облекчаване, в застой след прекратяване на мерките.

С една дума, по думите на икономист на Банката за международни разплащания, в ситуация, в която "равнището на дълга твърде високи, ръстът на производителността е твърде слаб и финансовите рискове, придобити заплашителен характер." От тези данни е невъзможно да се предскаже датата на срив или форма, че това ще отнеме. Не е тайна, както е комбинацията от неблагоприятни скок в кредитирането забавяне, обемът на търговията и нивото на цените. Прибавете към това и треската на финансовите пазари, ситуацията, която сега прилича на разходка с влакче в увеселителен парк. Парите се прехвърлят между различните икономически сектори и географски региони.

Ако си представим по начин, по който драматургът можеше да използва, за да опише едно общество, в навечерието на предстоящата катастрофа, съвсем логично пасва на характера притежавано имущество. Днес Лондон гъмжи от млади професионалисти, които се опитват да направят сделки с недвижими имоти. Thames речните брегове осеяни с кранове, показват плоски и половина, обитавани от спекулативни сгради, които ще бъдат след падането на голям социални жилища.

Не е зле, и ще се обърне към безпомощния ръководителят на централната банка, която се опитва да оправдае своето бездействие, оптимистичен "не забележите" Индикатори на нисък растеж, стагнация на цените и търговските сривове.

Но главният герой на играта ни все още трябва да бъде политик. Според икономиста Стив Кийн Kingston University, в навечерието на 2008 г. кризата опорочено идеологията на неолибералната икономика още повече влошава и без това трудно положение. Икономистите авторитетно одобриха идеята, че рисковите инвестиции в безопасност.Днес по пътя на стабилност за икономиката е здраво затворен - дори анализатори на водещи банки призовават да предприемат драстични мерки за съживяване на растежа. Така че, основната експерт по макроикономика големият холандската банка ABN Amro Nick Kounis призова централните банки да повиши цели инфлацията до 4 процента и наводнят света с пари в рамките на съгласувана стратегия за оцеляване.

Живо в настоящия свят геополитическа заплаха се очертава стереотипни мислене елити. Икономическите рискове станат ясни в съзнанието, че отпечатването $ 12000000000000 настоява всички страни да зареже крайната тежестта на антикризисните мерки на някой друг. Също толкова ясно видими геополитическите рискове.

Цената на петрола падна заради желанието саудитци осуети American frekingovuyu индустрия. Докато руските и американските дипломати седят във Виена, пилотите на тези страни не съобщават, установяване на различни избрани врагове на сирийската почвата. Европа, отслабен от гръцката криза и притока на бежанци, както изглежда, не е в състояние да направи нищо.

По този начин, най-големият риск за света не е "духа" мехурчета, все пак, този проблем става все по-сериозно. Но рискът е, че икономиката се преплита с геополитиката, преобладават. Всеки политик, който пренебрегва или подценява опасността от повтаряне на грешките на недалновидни икономисти, извършени в навечерието на кризата от 2008 г..

На автора. Пол Мейсън - икономически редактор на 4-ти на Би Би Си

Източник




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39947334
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930