Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2006 12:39 - Лятото-сезон пълен с опасности!
Автор: drburlakov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3927 Коментари: 1 Гласове:
0



Лятото може и да е опасно
Началото на лятото носи много слънчеви дни и високи температури, които предразполагат към по-дълго време прекарано на вън от хората и техните любимци. Има някои основни неща относно здравето на животните, които трябва да се знаят и съответно направят за да можете вие и вашите домашни любимци да се наслаждавате на прекрасното лятно време.
  • В подготовката за летния сезон, заведете вашия любимец на ветеринарен лекар за да го прегледа. Бъдете сигурни, че вашето животно е преминало през задължителната профилактична програма подсигуряваща неговото здраве, която включва ваксинации, вътрешно обезпаразитяване, обработка срещу кърлежи и бълхи, а където е необходимо и профилактика против дилофилариоза(сърдечни паразити предавани чрез комари).
  • Въпреки, че са относително защитени посредством своята козина, по-продължителното излагане на слънце може да е опасно за животните. Излагането на слънце трябва да е ограничено особено в пиковите часове на слънчевото греене от обед до 16 часа. Кучетата и котките трябва да имат постоянен достъп до прясна вода и сянка. Слънце защитни кремове могат да се приложат при кучета с много къса козина.
  • През летните месеци не бива да оставяте своите любимци без наблюдение в паркирани автомобили, дори и да сте оставили прозореца смъкнат. В автомобилите температурата е много по-висока от външната и може да предизвика топлинен удар, който да е фатален за животните. Учестеното и шумно дишане и олюляването са първите признаци на топлинен удар. Ако вашето животно покаже такива симптоми, поставете го веднага на сенчесто и проветриво място и го намокрете с гъба напоена в студена вода. Потърсете ветеринарен лекар за по-нататъшна помощ, ако това е необходимо.
  • Когато пътувате с вашия любимец, уверете се, че прозореца на автомобила не е отворен толкова, че кучето да се изкушава да държи главата си на вън по време на път. Кучето, което пътува с показа глава навън през прозореца рискува да получи замърсяване и възпаление на очите и ушите.
  • За да предотвратите евентуално натравяне, бъдете сигурни, че местата за разходка не са обработвани с инсектициди и пестициди.
  • По-продължителното престояване във вода може да е причина за кожни и ушни заболявания. Ако установите, че в ухото на вашето животно е попаднала вода, вкарайте в ушния канал малко памук и започнете за масажирате в основата на ухото. Така изтласкваната вода ще попие в памука.
  • Най-важното, имайте винаги под ръка номера на вашия ветеринарен лекар за да не губите време в случай на спешност


Тагове:   опасности,


Гласувай:
0



1. анонимен - Рiч Харвест - Продаж пестицидів і агрохімії в Україні
06.03.2012 17:39
<img>http://i077.radikal.ru/1203/50/5eb5ee1ee30d.jpg</img>

«Річ Харвест» в перекладі означає «щедрий урожай». Так ми вирішили назвати нашу компанію, бо саме щедрий урожай є запорукою благополуччя як сільськогосподарських підприємств і фермерів, так і держави.

Продаж пестицидів в Україні: «Річ Харвест» є партнером, а також ексклюзивним представником ТОВ «Франдеса» - виробника засобів захисту рослин в Республіці Білорусія. Завод «Франдеса» побудовано з дотриманням усіх необхідних сучасних вимог по забезпеченню високої ефективності препаратів і екологічної безпеки. Сучасне обладнання дозволяє виробляти різні препаративні форми пестицидів: концентрати емульсій, концентрати суспензій, водні розчини і водорозчинні концентрати.

<a href=http://richharvest.com.ua/pesticides/plant-protection/>вивчення хімічних засобів боротьби зі шкідниками і бур'янами</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/pesticides/herbicides/>строки дії гербіцид суцільної дії</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/>продаж пестициди київ</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/pesticides/fungicides/>фунгициды классификация</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drburlakov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1878502
Постинги: 22
Коментари: 817
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031